rss
0

Forskning i den nya tidningen

Arbetet med att ta fram en ny tidning för lärare i bild, dans, drama, musik, slöjd, teater och lärare i musik- och kulturskolan, det fortsätter.

Jag/vi har pratat med en hel del personer nu, verksamma som lärare och lärarutbildare och även våra kollegor här på tidningsavdelningen. En sak som i stort sett alla nämner, är att vi måste fortsätta att skriva om forskning. Forskning om hjärnan, forskning som är kopplad till praktik, stressforskning, aktuella forsknings- och utvecklingsarbeten i landet – ”förhoppningsvis blir reportagen mer och mer forskningsanknutna”, önskar en av de slöjdlärare vi talat med.

Och jag lovar – forskning kommer absolut att finnas med i nya tidningen! Jag tänker faktiskt att läsa tidningen ska vara ett slags fortbildning. Låter pretentiöst, men behöver inte bli det. Snarare ambitiöst. Ny aktuell forskning och var man kan läsa mer om den är faktiskt nödvändigt för alla lärare att hänga med i.

Tycker jag!

Om Annika Dzedina

Chefredaktör på tidningarna Bild i skolan, Fotnoten och Slöjdforum. Gillar att diskutera viktiga saker och att spela bastuba.
Fler inlägg av