rss
5

Ställ frågor om lärarlegitimation

Lärarnas tidnings redaktion ligger i startgroparna för ett temanummer om lärarlegitimationen. Vilka frågor har du inte fått svar på ännu? Funderar du på om din examen gäller? Hur man hittar en mentor? Annat du undrar över?

Hör av dig till Ulrika Sundström, ulrika.sundstrom@lararforbundet.se eller 070-2049840.

Om Ulrika Sundström

Ulrika Sundström är reporter på Lärarnas tidning och redaktör för avdelningen Torget.
Fler inlägg av

 • Sonja Lindmark

  Hej!
  Jag har examensbevis som förskollärare, lärare för de tidigare åren samt specialpedagog. Glömde skicka in examensbeviset från förskollärare till Skolverket. Behöver jag även skicka in det och kan jag komplettera min ansökan i efterhand?

 • Sirpa Valtonen

  Hej !

  Jag är en av dom som har gått av arbetsgivaren köpt förskollärarutbildning vilket innebär att jag bara har lokal behörighet. Det känns väldigt orättvist nu när alla mina kollegor som har gått sin utbildning på 70-80-talet får lärarlegitimation men inte jag. Jag blev förskollärare 2006 vilket innebär att min utbildning är helt aktuell, vi läste om läroplanen, kvalitets- utvecklings och utvärderingsarbete i förskola plus efter det har jag gått en högskoleutbildning i aktionsforskning med 15 högskolepoäng, vilket säkert ingen av dom ”gamla” förskollärarna har gjort i sin utbildning. Ändå får jag inte lärarlegitimation…det känns inte rätt eller rättvist.

  M.V.H. Sirpa Valtonen förskollärare
              Oskarshamn

  • Sirpa Valtonen

   Hej! Svar på min egen fråga: Ge oss lärarlegitimation som gäller lokalt precis som utbildningen gör. Det skulle kännas mer rätt då.

 • Solgarden

  Jag har jobbat som barnskötare i 15 år och har utbildat mig till förskollärare. Jag tar min examen september i år (2011) på distans och har jobbat under hela min utbildning, ska jag ha 1 år med mentor ?

 • Gunilla Dalsfelt

  Hej !Har en fritidspedagogexamen från 1992. Ska jag gå en estetkurs för att få mitt legg eller vänta in nya regler under året?